ContactClowns Lepel en Appelmoes

'Ik zie jou, echt. Ik kijk naar je en ik zie jou. Jij speelt met mij en ik speel met jou mee, klein of groot... dat bepaal jij, want ik zie jou.'

ContactClowns

Wij geloven dat contact van hart tot hart magische momenten brengt. Wij geloven dat als je anderen respectvol vanuit hun eigen belevingswereld benadert en op dat niveau contact probeert te leggen ze tot in het diepst van hun ziel geraakt kunnen worden. Ze ervaren dat ze weer kwetsbaar mogen zijn en mogen lachen zonder reserves.
Neem voor alle mogelijkheden contact op!

Wat doet een ContactClown?

Als ContactClown speel je vanuit improvisatie, volledig gericht op persoonlijk contact en interactie met de ander. De ander is de regisseur én het publiek, er dus geen vast programma, geen vaste act, alles is elke keer anders. Persoonlijk, één op één, in contact met de ander wordt het spel bepaald door de ander, ContactClown Lepel speelt mee. 
Rustig, open en onbevooroordeeld maakt het clownsduo Lepel en Appelmoes contact, soms met een groepje, soms alleen met een individu. Zo ontstaat er een positieve, speelse relatie volledig op eigen niveau en in de belevingswereld van de ander.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de mensen die bezoek krijgen van contactclowns minder stress ervaren en dat ons bezoek kan zorgen voor ontspanning en minder angst. In de zorg noemen we dit ‘non farmacologische interventie’. Door aandacht, warmte, vrolijkheid en nabijheid voel je je beter, vrolijker en minder alleen.

Contact vanuit stilte 

Vanuit rust en stilte wordt langzaam het contact gemaakt en vrolijk, fijn spel opgebouwd, waarbij de interactie klein kan blijven of uitbundig kan worden. ContactClown Lepel kan expressief zijn, maar ook heel subtiel en rustig. Ik kijk goed naar de reactie en de mogelijkheden van de ander, zodat de ander zich constant veilig blijft voelen. Het doel is speels contact maken met de ander, in wat voor vorm of emotie dan ook. Een onuitwisbare indruk achterlaten in het gevoel van de ander.
  
ContactClowns Lepel en Appelmoes zijn herkenbaar als clown aan de vrolijke kleding en de neus. Ze hebben geen schmink om het contact zo makkelijk mogelijk te maken. 

Voor wie is ContactClown Lepel?

ContactClown Lepel is zeer breed inzetbaar voor iedereen die wel wat contact kan gebruiken. Er zijn wel doelgroepen waarvoor Lepel heel goed geschikt is zoals eenzame mensen, mensen met dementie, (zieke) kinderen, mensen met een verstandelijk beperking van zowel laag als hoog niveau. Contact kan zowel individueel als voor een hele huiskamer of afdeling. Lepel en Appelmoes spelen ook aan bed.

Raamsessie

Nog steeds zorgt het Coronavirus ervoor dat ouderen en met mensen met een verstandelijke beperking weinig bezocht worden. Erg moeilijk voor hen en hun familie, zeker nu de maatregelen langer duren.
Speciaal daarvoor zijn wij begonnen met de zogeheten 'Raamsessies'. We spelen met ons duo Lepel (Josien Kragt) en Appelmoes (Ellen Kornmann) op gepaste afstand van elkaar en aan de buitenkant van de ramen van woningen. Op de begane grond spelen we tegen de ramen aan, voor de overige verdiepingen (of bij mooi weer) spelen we verder van de ramen af. We kunnen ook spelen in een hoogwerker. 
Willen jullie of jullie cliënten, woongroepen, ziekenhuizen, families in quarantaine daar ook gebruik van maken?

Raamsessies Lepel en Appelmoes!

De kosten voor een 'Raamsessie' bedragen 149,- euro inclusief materialen, exclusief reiskosten en 9% btw, dit kan natuurlijk geheel contactloos middels een factuur worden betaald. 
We spreken een datum en tijd af en we komen langs. We hoeven hiervoor niet binnen te komen, natuurlijk. Het contact gaat door de ramen heen.

Locale media hebben ons ook al gespot:
Bezoek in Nieuwe Pekela (www.prachtigpekela.nl)
Bezoek bij Cosis in Hoogeveen (hoogeveenschecourant)
Bezoek in Winschoten bij Stichting Oosterlengte (hetstreekblad)
Radio Noord 1 april 2020

Digitaal contact

Contactclowns Lepel en Appelmoes zijn nu ook digitaal! De grappige filmpjes van het duo kan je gewoon op je telefoon of beeldscherm kan bekijken. Deze filmpjes zijn erg leuk om te kijken en delen met jullie cliënten.

Hoeveel stappen uit elkaar?

Lepel heeft een ballon voor jou!

Lepel en Appelmoes zoeken elkaar!

Lepel en Appelmoes eten samen een banaan... of toch niet?

Lepel en Appelmoes proberen elkaar te bellen!

Rare machine!

Recensies Raamsessie

'Onze ouderen vonden het heel erg leuk. Jullie hebben mooi werk, zeker in deze tijd is spel, plezier en afleiding van het normale dagelijkse erg welkom en belangrijk!'
'Bij aankomst op de locatie vanmorgen ervaar ik vanuit de cliënten niks dan plezier en enthousiasme. Onwijs bedankt.'
'
De kinderen (en begeleiding) hebben er erg van genoten! Prachtig om te zien hoe jullie inspelen op het maken van contact!! Super!!'
'Bedankt voor jullie ontzettende leuke voorstelling, de cliënten hebben enorm genoten.'
'Het was fantastisch vanmorgen. Bijzonder hoe jullie de clienten zo lang hebben kunnen boeien met jullie spel. Heel veel dank.'


Wilt u meer informatie of een bezoek boeken? Neem dan contact op.

Offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Aanvragen